Notícies

PICURT-2014, una finestra amb el millor cinema de muntanya del món en ple cor dels Pirineus

Enviada per administrador el 21/Jun/2014 - 19:28

Imatge 0 per PICURT-2014, una finestra amb el millor cinema de muntanya del món en ple cor dels Pirineus

La Seu d'Urgell, 21 de juny de 2014 - Durant cinc dies consecutius -del 24 al 28 juny- això és el que es podrà veure al Pirineu, a cavall entre els pobles d'Artedó i La Seu d'Urgell. La Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus-PICURT 2014, que aquesta any celebra la vuitena edició, s'ha convertit en un finestra de caire internacional del millors documentals, curtmetratges i pel·lícules, on el comú denominador és la muntanya, els seus valors, les persones, la seva filosofia de vida, la riquesa paisatgística, cultural i esportiva.

Aquest any s'hi presenten gairebé 60 obres de 21 països diferents -Suïssa, Argentina, Itàlia, Alemanya...- que es repartiran en deu seccions: Cinema Recuperat, Ecologia, Pirineus, Altres Muntanyes, Joves Creadors...

L'èxit de PICURT es basa amb què la majoria de treballs que s'hi presenten han estat premiats en altres festivals internacionals -on la muntanya també és l'element d'unió. A Espanya es l'única Mostra de Cinema de Muntanya d'aquestes característiques. També a Catalunya, perquè el festival de cinema que es fa a Torelló és esportiu exclusivament.

Entre les convidats aquest any hi ha el cineasta Francesc Betriu que s'encarregarà de fer l'acte inaugural el 24 de juny amb la projecció de "Rèquiem por un campesino español", l'alpinista Araceli Segarra, el millor parapentista del món, Horacio Llorens....

Quan es parla de PICURT no es pot entendre sense fer menció a l'oportunitat que es dona als joves creadors del setè art. Aquí tenen l'oportunitat de presentar les seves obres, també relacionades amb la muntanya que difícilment podrien projectar en un altre espai. En l'apartat de producció pròpia aquesta any es presenta "AGUSTÍ" un llança a favor de la conservació de la ramaderia sobretot de les petites explotacions.

Tot plegat sota la mirada d'un nen de 13 anys que vol continuar amb la tradició de la seva família.

De fet el dissabte 28 de juny, dia en què es posa el colofó final a la mostra, es tradició cuinar una vaca sencera de la raça bruneta dels Pirineus al poble d'Artedó. On en un gran carpa s'hi presenten algunes de les obres d'aquestes joves creadors, entre altres produccions premiades als Festivals de Trento, Della Lessinia i de l'Argentina...

En definitiva cinc dies pels amants del cinema menys comercial que no us podeu perdre i que sovint queda amagat per les grans productores.