Notícies

Kilian Jornet s'imposa a la segona cursa de la Copa d'Món d'esquí de muntanya i Clàudia Galicia aconsegueix el bronze

Enviada per administrador el 24/Gen/2015 - 17:52

Imatge 0 per Kilian Jornet s'imposa a la segona cursa de la Copa d'Món d'esquí de muntanya i Clàudia Galicia aconsegueix el bronze
Kilian Jornet ha finalitzat en primera posició a la prova individual disputada aquest matí a Arcalís (Andorra) seguit pel francès Xavier Gachet i l'italià Roberto Antonioli

Les condicions meteorològiques han fet canviar el recorregut inicial de 1.840 de desnivell positiu acumulat a 1.250m, tot i que finalment el temps ha acompanyat

“He tingut molt bones sensacions durant la cursa i el temps ha acompanyat. Estic molt agraït al públic, que a Andorra sempre és espectacular i, gràcies a això, aconsegueixen fer una prova encara més especial”, declarava Kilian Jornet

En categoria femenina la guanyadora ha estat la francesa Leatitia Roux, seguida de Axelle Mollaret i de Clàudia Galicia, que es fa amb el bronze

Arcalís (Andorra), 24 de gener de 2015 - Kilian Jornet s'ha proclamat campió a la segona prova de la modalitat individual de la Copa del món d'esquí de Muntanya celebrada aquest matí a Andorra.

Aquest matí a les 11.00h s'ha donat la sortida de la cursa en la modalitat individual. El recorregut total presentava 6 pujades i 5 baixades amb un desnivell positiu total de 1.840m. No obstant això, el recorregut s'ha hagut de modificar a causa de les condicions meteorològiques i al fort vent que bufava a les zones altes. S'han reduït els 1.840m de desnivell positiu als 1.250m de la cursa d'avui, però s'ha pogut mantenir part del recorregut fora pistes. Finalment, han estat quatre pujades en un ambient espectacular, amb desenes d'espectadors animant als atletes.

Kilian Jornet ha sortit amb el primer grup des de l'inici de la prova i ha estat qui ha marcat el ritme. Segons ha declarat: “Ha estat una cursa amb molt bones sensacions, m'he trobat molt bé a nivell físic i mental. Estic satisfet amb el treball realitzat”.

Jornet no ha donat cap opció als seus rivals i en cap moment ha vist perillar la primera posició. Darrere seu, el ball de posicions ha estat constant. A l'últim tram, a peu del telecadira de la Coma, nombrosos espectadors han animat Jornet que ha creuat la meta en primera posició. Al podi l'han acompanyat el francès Xavier Gachet i l'italià Roberto Antonioli.

Segons explicava després de la cursa: “Estic content per la victòria. El temps ens ha respectat durant la cursa i ha permès que poguéssim gaudir-ne nosaltres i el públic que ha vingut a veure'ns. A Andorra sempre es viuen grans cursa i espero que la forma física em pugui acompanyar també demà a la cursa vertical”.

En categoria femenina la guanyadora ha estat la francesa Leatitia Roux, seguida d'Axelle Mollaret i de Clàudia Galicia, que es fa amb el bronze. En categoria Open la guanyadora, i quarta de la general, ha estat Mireia Miro.

Pel que fa a la resta d'esquiadors catalans Nil Cardona aconsegueix la 16ena posició, Marc Pinsach entra en 24ena posició, després de lliurar durant una bona part de la prova per la tercera plaça, i Oriol Cardona ha arribat 28è. En noies Marta Riba entra cinquena i Marta Garcia en setena posició de la general.

Demà, diumenge a les 10:40 es disputarà la vertical race a Arinsal, una pujada tècnica de 730m de desnivell positiu. Tindrà l'inici en el telecadira Josep Serra d'Arinsal, a 1.590m, i la meta estarà situada a 2.320m, prop del bar Igloo.

Resultats de la prova individual

1. Kilian Jornet
2. Xavier Gacher
3. Roberto Antonioli

Crèdit de la foto: ISMF Press Office