Notícies

Excel·lent quarta posició de Mireia Miró a la Copa del Món d'esquí de muntanya

Enviada per administrador el 25/Gen/2015 - 22:56

Imatge 0 per Excel·lent quarta posició de Mireia Miró a la Copa del Món d'esquí de muntanya
L'atleta Mireia Miró ha aconseguit la quarta posició a Font Blanca, prova a la qual s'ha enfrontat a les millors corredores d'esquí de muntanya del món

Mireia Miró ha arribat fregant el podi després de fer una gran cursa anant de menys a més

“Estic molt contenta amb el resultat. En aquesta competició hi ha hagut gran nivell amb els millors del món i aconseguir la quarta posició després d'aquest temps és fantàstic”, comentava Mireia després de la cursa

Arcalís (Andorra), 24 de gener de 2015 - Mireia Miró va tornar a competir ahir al matí en una prova internacional d'esquí de muntanya. Ho va fer a Font Blanca (Andorra), on va aconseguir una gran quarta posició, fregant el podi. Miró es va proclamar fa dues setmanes campiona de Catalunya, i després de les bones sensacions experimentades a la cursa va decidir participar de nou en una cursa. En aquest cas va ser envoltada dels millors corredors del món, que disputaven la segona mànega de la Copa del Món d'esquí de muntanya. Miró va protagonitzar una gran remuntada, i per poc es va colar al podi femení.

La prova es va disputar ahir al matí a Arcalís, dins del domini esquiable de Vallnord, a Andorra. Les previsions de vents forts van obligar a l'organització a retallar part del recorregut per arestes i zones altes. Ahir al matí, a les 11, es donava la sortida a la prova, que finalment acumulava 1.250m de desnivell positiu en un circuit de quatre pujades, quatre baixades i dos trams a peu.

Mireia arribava a la cita sense cap objectiu concret més enllà de provar sensacions. No obstant això, només posar-se el dorsal, va quedar clar que estaria lluitant entre les deu primeres. La francesa Laetitia Roux es va destacar de seguida del grup però, darrere, un gran grup anava avançant i alternant les posicions. Entre elles, la francesa Axelle Mollaret, la sueca Emelie Forsberg les espanyoles Clàudia Galícia, Marta Riba i Marta Garcia i, al costat d'elles, la Mireia, que anava concentrada fent la seva cursa.

“Ha estat una cursa molt variada, amb molts canvis, moltes pujades i baixades. M'ho he passat molt bé en un circuit on hem tingut de tot. Hem anat juntes amb un grup de cinc o sis noies i ens anàvem avançant a les pujades i a les baixades, ha estat realment molt divertit”, comentava Mireia.

Molt forta a les baixades, aconseguia mantenir el ritme frenètic que el grup imposava a les pujades. La francesa Mollaret es va anar despenjant i afermant-se a la segona plaça, mentre que Clàudia Galícia també començava a assegurar el tercer calaix del podi. Al darrere, el ball de posicions era constant, i tot es va decidir a l'últim canvi de pells. Allà, Mireia va fer un canvi molt ràpid i va aconseguir esgarrapar uns segons a les seves competidores, que li van valer per entrar en quarta posició a meta, amb un temps de 2h31'35''.

En arribar, una Mireia molt somrient comentava: “He gaudit moltíssim de la cursa. He donat el millor de mi mateixa, i no puc estar més contenta. Veig que estic anant per bon camí, i encara queda feina per fer m'alegro haver pogut lluitar a la cursa d'avui al costat de grans esquiadores”.

Malgrat haver realitzat una espectacular cursa Mireia estava inscrita a la modalitat Open que no era puntuable per a la Copa del Món. No obstant això, els entrenaments i la preparació de Mireia van donant els seus resultats i la Mireia es prepararà per afrontar nous reptes en el futur.

Resultats

1. Laetitia Roux
2. Axelle Mollaret
3. Clàudia Galicia
4. Mireia Miró

Crèdit de la foto: ISMF Press Office