Notícies

Joel Jaile s'enfronta a la cursa més dura i freda del món

Enviada per administrador el 28/Gen/2015 - 19:20

Imatge 0 per Joel Jaile s'enfronta a la cursa més dura i freda del món
L'ultrafondista del Club Trail Running Girona correrà 720 km al Canadà a 45 graus sota zero
Girona, 28 de gener de 2015 - L'ultrafondista gironí Joel Jaile Casademont marxa la setmana vinent per participar a la que es considera la cursa més dura i més feda del món: la Yukon Artic Ultra del Canadà. El corredor del Club Trail Running Girona s'enfrontarà a temperatures que poden arribar als 45 graus sota zero i haurà de córrer 430 milles (720 Km) en autosuficiència total, empenyent un trineu on hi durà tot el material necessari, amb un pes d'entre 50 i 60 quilos. La competició començarà el 8 de febrer, a la zona del desert gelat de l'Àrtic. Ara mateix, les temperatures són de 20 graus sota zero.

Joel Jaile va guanyar a l'octubre la cursa més llarga d'Europa, la Goldsteig Projekt 500, una competició «non stop» de 661 quilòmetres i més de 18.500 metres de desnivell positiu per Alemanya, que va completar en 170 hores. Joel Jaile Casademont (amb el patrocini d'Esports Nabes, Mannatech, 2XU, Two Nav, Salice, Hoka, Mannatech, Ultimate Direction, Voyager, Midland, Isard Extrem i Casademont) ha corregut per tot el món: Estats Units, Àfrica, Himàlaia, Europa... Destaca la seva participació a la Tor des Geants (330 km), la Marathon des Sables (250 km), The Spine Race (430km) o la Ultra Trail Annapurna -Dolpo (375 km), entre altres.

L'ultrafondista està acostumat a altres grans reptes i aventures no competitives com unir El Canigó i Girona passant pel santuari de Núria (150 quilòmetres amb uns 7.000 metres de desnivell positiu), fer el GR-92 de Portbou a Blanes pel camí de Ronda, amb 220 km i abocant-hi 41 hores) o el GR-11 del Cabo de Higuer a Vallter (680 km).

Des de Corremonts desitgem molta sort, molts ànims i molta força al Joel.