Notícies

Kilian Jornet signa una gran actuació en els mundials d'esquí de muntanya

Enviada per administrador el 12/Feb/2015 - 23:12

Imatge 0 per Kilian Jornet signa una gran actuació en els mundials d'esquí de muntanya
Kilian Jornet finalitza el mundial d'esquí de muntanya amb dues medalles d'or, un quart lloc en relleus i un setè en equips

Aquesta és la millor actuació en uns mundials per Kilian Jornet, sumant dues medalles més al seu palmarès

“Estic molt content per les sensacions que he tingut, que han estat molt bones durant tot el campionat. A les quatre proves que he disputat he gaudit del pur ambient de l'esquí de muntanya i estic satisfet de veure que la bona forma segueix aquí i també el gran paper que han fet els joves, tenim el futur assegurat”, declarava Kilian Jornet

Verbier (Suïssa), 12 de febrer de 2015 - Kilian Jornet resumeix els mundials d'esquí de muntanya amb una paraula: "satisfet". L'atleta ha aconseguit el doble títol en individual i cronoescalada a més de sumar bons resultats a les proves per equips.

Els campionats del món, celebrats a la localitat suïssa de Verbier s'han disputat al llarg d'una setmana amb un total de cinc proves. Jornet ha participat en quatre d'elles (cronoescalada, individual, equips i relleus) sense prendre part a la prova d'esprints.

L'esquí de muntanya es viu intensament a Suïssa, i així ha quedat demostrat amb les desenes d'espectadors que han animat els esquiadors al llarg d'aquest mundial. Probablement la prova més emocionant va ser la cronoescalada de dissabte, en un circuit de 847 metres positius que creuava pels carrers de Verbier i ascendia fins als 2.180m del telecadira de Les Ruinettes. Kilian Jornet va liderar la cursa des del principi, i va arribar a la meta amb un bon avantatge sobre el segon classificat. En arribar, Jornet comentava: “Ha estat una gran cursa, llarga i dura, en la que m'he trobat molt bé i on he gaudit molt. Córrer a Verbier, amb la tradició d'esquí de muntanya que es respira a cada racó és sempre molt motivador”. Amb aquesta victòria Jornet suma quatre ors consecutius en aquesta modalitat de l'esquí de muntanya.

Dilluns es va disputar la prova reina, la individual. Aquesta modalitat posa a prova la resistència i la tècnica dels atletes, que van superar un desnivell positiu de 1.700m D+ escalant fins cims de 2.400m. Kilian Jornet es va destacar del grup de seguida al costat de l'italià Damiano Lenzi, però desafortunadament aquest últim va patir una caiguda que el va obligar a abandonar. Jornet, que ja havia tret un avantatge considerable als seus rivals, no va afluixar i va aconseguir el segon or del campionat. Aquesta victòria és la segona en un mundial per Jornet a la prova individual, que assegurava: “Una medalla d'or a la prova reina fa molta il·lusió. M'he trobat molt bé durant la prova i la veritat és que estic molt satisfet de com està anant aquest mundial”.

Després de descansar un dia, dimecres Kilian va afrontar, amb el seu company Marc Pinsach, la prova per equips. Un recorregut exigent amb 2.300m de desnivell positiu culminant en l'emblemàtic Mont Gele (3.023m). Una cursa alpina en uns paratges increïbles, sempre acompanyats pel públic. Jornet i Pinsach van finalitzar la prova en setena posició, lluitant al costat dels altres equips per estar davant. Les petites diferències de temps entre els equips demostren el gran nivell que hi ha en aquest esport. Jornet explicava: “Va ser una prova dura lluitant fort al costat dels altres equips. Estic satisfet per haver lluitat al màxim i haver millorat la posició de mundial anterior”.

Finalment, aquest matí s'ha disputat la prova de relleus, on Kilian Jornet ha fet equip amb Marc Pinsach, Oriol Cardona i Javi Martín. L'equip ha finalitzat en quarta posició després que italians, francesos i suïssos signessin una gran actuació i ocupessin els llocs de podi. “El resultat d'avui ha estat bo, hem donat al màxim per lluitar per l'equip i això sempre és motivant. Ha estat una prova molt intensa en un ambient de competició increïble. Hem lluitat amb els alemanys fins al final i això sempre és molt divertit”.

Amb la prova de relleus s'han tancat aquests mundials d'esquí de muntanya, dels quals Jornet fa una valoració global positiva: “Estic molt content per les sensacions que he tingut, que han estat molt bones durant tot el campionat. En les quatre proves que he disputat he gaudit del pur ambient de l'esquí de muntanya i estic satisfet de veure que la bona forma segueix aquí i també el gran paper que han fet els joves. S'està fent un molt bon treball de formació i en un futur pròxim tindrem grans atletes”. La propera cita mundialista es disputarà d'aquí a dos anys.

Kilian Jornet es prendrà dues setmanes de descans per preparar la propera competició, la tercera mànega de la Copa del Món que es disputarà a Itàlia a finals de mes.

Crèdit de la foto: ISMF Press Office