Notícies

La 51ena Edició de la cursa del Bassiero escalfa motors

Enviada per administrador el 13/Feb/2015 - 20:59

Imatge 0 per La 51ena Edició de la cursa del Bassiero escalfa motors
Bassiero5115, no és només una cursa
Barcelona, 13 de febrer de 2015 - La Unió Excursionista de Catalunyade Barcelona (UECdeBarcelona) organitza una vegada més la Cursa del Bassiero, la travessa d'esquí de muntanya per parelles emmarcada dins la XXXI Copa Catalana FEEC-Millet per equips que organitza la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). L'esdeveniment se celebrarà el cap de setmana del 14-15 de març a les Valls d'Àneu, al bell mig del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i la seu de la cursa serà, un any més, Esterri d'Àneu (Pallars Sobirà).

Amb el lema “No és només una cursa”, el Bassiero5115 es vol reivindicar com un esdeveniment per a tots els públics, grans i petits, així com també per a tots els nivells, amateurs i professionals. Després de l'èxit que va tenir la cinquantena edició, celebrada l'any passat, l'organització ha decidit seguir apostant per un model de cursa que ofereixi un conjunt d'activitats paral·leles a la competició amb la intenció de convertir un esdeveniment purament esportiu en una reunió d'amants de la muntanya i els esports de neu.

El dia 14 de març Esterri d'Àneu acollirà un conjunt d'activitats infantils i la Segona Jornada Tècnica -conferències sobre el món de la neu i l'esquí de muntanya-, així com també el Brífing pels participants a la cursa. El dia 15 de març se celebrarà la cursa, que enguany constarà de tres recorreguts de diferents desnivells, a escollir segons la categoria: un de 700m dirigit a l'ampli públic que vulgui gaudir de la competició d'una forma més relaxada (POPULAR), un de 1.000m dirigit a les categories CADET i JUNIOR, puntuable a la XXXI Copa Catalana per equips FEEC-Millet, i un últim de 2.000m, puntuable a la XXXI Copa Catalana per Equips FEEC-Millet. La sortida s'efectuarà a les 8 del matí des del Pàrquing de La Peülla (Estació d'Esquí de Baqueira-Beret). Paral·lelament a la cursa, una de les novetats d'enguany és la possibilitat d'apuntar-se a una sortida amb raquetes (inscripció prèvia) que transcorrerà a través dels paratges en els què es desenvolupa la competició.

La cinquantena edició de la Cursa del Bassiero, celebrada l'any passat, va acollir 159 corredors i corredores, un rècord de participació que va superar amb escreix el número de les edicions anteriors.

Les inscripcions a la 51ena edició de la Cursa del Bassiero, Bassiero5115, ja estan obertes i es pot consultar el programa complet i tota la informació necessària a la pàgina web de l'esdeveniment: www.uecbarcelona.org/bassiero.