Notícies

Kilian Jornet, preparat per als Campionats del Món d'esquí de muntanya

Enviada per administrador el 05/Feb/2015 - 18:47

Imatge 0 per Kilian Jornet, preparat per als Campionats del Món d'esquí de muntanya
Kilian Jornet té previst participar en quatre proves del mundial: individual, vertical race, equips i relleus

El mundial d'esquí de muntanya començarà demà divendres a la localitat suïssa de Verbier i s'allargarà durant una setmana

“Arribo a aquest mundial amb moltes ganes. El meu gran objectiu serà la prova individual i la vertical, que és on crec que tinc més opcions. Ja coneixem la regió per altres competicions que hem disputat i els traçats són sempre espectaculars", declarava Kilian Jornet

Verbier (Suïssa), 5 de febrer de 2015 - Aquesta setmana tornen a celebrar-se els Campionats del Món d'Esquí de Muntanya. Aquesta competició, celebrada cada dos anys, tindrà lloc a Verbier i Val de Bagnes (Suïssa). Kilian Jornet ha estat convocat per participar en quatre de les cinc curses que es disputaran: individual, vertical race, equips i relleus.

Jornet arriba a la cita després de sumar dues victòries a l'última prova de la Copa del Món a Andorra. Verbier, a més, és un lloc que coneix bé l'atleta, que l'any passat va protagonitzar una batalla èpica a la línia de meta amb el francès Matheo Jacquemoud.

El tret de sortida dels mundials serà demà divendres amb la prova d'esprint. Jornet començarà a competir dissabte a la vertical race i dilluns a la individual. A més, el català també participarà a la prova per equips, el dimecres, i en la prova de relleus, el dijous.

Kilian explicava: “Arribo amb moltes ganes al mundial. Sempre és una cita que esperem durant dos anys i la veritat és que aquest any em trobo en forma veient els resultats. Els meus grans objectius són la prova individual i la vertical, que és on crec que tinc més opcions".

La cursa vertical de dissabte, que començarà a les 16.00h, tindrà un desnivell total de 847m. El punt de sortida estarà situat a Médières (1.333m) i l'arribada estarà a Les Ruinettes (2.180m), amb part del recorregut disputat al centre dels carrers de Verbier, un escenari ideal per poder seguir als corredors.

Dilluns a les 09:00, Kilian lluitarà a la prova individual. Aquesta cursa consta de quatre pujades, quatre baixades i tres trams a peu, amb un desnivell positiu de 1.700mD+. Amb sortida i arribada a La Cot (1.550m), la cursa es disputarà recorrent els cims de les Otanes (2.040m), La Pasay (2.160m) i Six Blanc (2.445m).

Serà dimecres a les 09:00h quan Kilian, al costat del seu amic i company de selecció Marc Pinsach, competiran a la prova per equips. El recorregut, en aquesta ocasió, constarà de cinc pujades amb un desnivell total de 2.289mD+, cinc baixades i tres trams a peu. La cursa té sortida i arribada a Le Mayentset (1.770m). Des d'allà els atletes hauran d'ascendir a Col des Mines (2.327m), Col des Creblet (2.637m), passar per Les Attelas (2.733m) i fer un doble pic a Mont Gele (3.023m) passant per La Chaux (2.250m ) a la baixada. La major part de la cursa es disputarà fora pistes i els atletes podran gaudir de les altes muntanyes suïsses.

Kilian està motivat per aquesta cursa en equips: “correré amb el Marc Pinsach i penso que podem fer un bon paper veient els resultats que tots dos estem tenint aquest any. Ens coneixem bé i ens entenem, i això sempre és molt important en una cursa per equips".

Finalment, el dijous a la mateixa hora es realitzarà la prova de relleus. El recorregut constarà de dues pujades i dues baixades amb un tram a peu amb un desnivell positiu total de 145m. Amb aquesta cursa es posarà fi als campionats del món, que acollirà als millors esquiadors del món. Kilian Jornet serà sens dubte un dels favorits, però no li ho posaran fàcil, i caldrà estar atents a la progressió del jove alemany Anton Palzer, dels francesos William Bon Mardion i Xavier Gachet, de l'italià Roberto Antonioli o del company d'equip de Jornet, Marc Pinsach.

Suïssa i les seves muntanyes alpines són l'escenari ideal per acollir un campionat en el qual s'espera que visquin, un any més, grans emocions. Jornet per la seva part comentava: “Verbier és un lloc ideal per fer una campionat del món. Ja coneixem la regió per altres competicions que hem disputat i els traçats són sempre espectaculars".

Crèdit de la foto: ISMF Press Office