Notícies

Mireia Miró participarà a la prova per equips del mundial d'esquí de muntanya

Enviada per administrador el 05/Feb/2015 - 16:50

Imatge 0 per Mireia Miró participarà a la prova per equips del mundial d'esquí de muntanya
Després d'aconseguir una quarta posició a la prova individual d'Andorra i proclamar-se campiona de Catalunya de la modalitat, Mireia Miró competirà a la prova per equips del Mundial d'Esquí de Muntanya

A la prova, que es disputarà el proper dimecres 11 de gener, Mireia Miró participarà al costat de Marta Riba

“La cursa per equips em motiva molt perquè amb la Marta tenim l'experiència necessària per a fer-ho bé ja que ens coneixem i sabem córrer... He estat valorant competir en més modalitats, però prefereixo apostar per una sola cursa i fer-la bé, a intentar fer-ne diverses a mitges”, explicava Mireia

Puigcerdà, 5 de febrer de 2015 - Mireia Miró ha tingut un inici d'any molt bo. La setmana passada va quedar quarta a la Copa del Món disputada a Andorra i campiona de Catalunya, fa unes setmanes.

Després de plantejar-se els propers objectius d'aquesta temporada, Miró ha decidit disputar la prova per equips del Mundial d'Esquí de Muntanya que tindrà lloc a Verbier (Suïssa) el proper 11 de febrer.

Mireia arriba als Campionats amb una motivació extra després de la participació a les seves darreres curses: “l'objectiu principal és passar-s'ho bé i anar-se'n a casa amb una altra bona experiència. Aquest any he participat ja en dues curses i en les dues he acabat amb molt bon gust de boca, així que a Verbier vaig a buscar el mateix”.

Avui dijous 5 de febrer han començat els Campionats del Món d'Esquí de Muntanya que duraran una setmana. Aquí, s'hi trobaran els atletes més influents d'aquest esport a tot el món, i s'hi disputaran diferents curses de cada modalitat. Per la seva banda, Miró ha decidit participar a la prova per equips al costat de Marta Riba.

“Correré només la cursa per equips, ja que després de valorar-ho no tinc el rodatge d'entrenament ni el nivell de forma per afrontar diverses proves dels Campionats del Món. És per això que prefereixo apostar per una sola cursa i fer-la bé, a intentar fer-ne diverses a mitges”, comentava Mireia sobre la seva participació a la cita mundíalistica.

En el cas de sènior femení, la prova consta d'un recorregut total de 16 km amb un desnivell positiu de 2.019m repartits en quatre pujades, quatre baixades i tres trams a peu. El recorregut tindrà l'origen i l'arribada a Le Carrefour; seguidament les atletes hauran de pujar a Le col des Mines (2.327m), passar per Les Attelas (2.733m), per fer l'últim cim a Mont Gele Montée (3.024m). La major part de la cursa es disputarà fora pistes i les atletes podran gaudir de les altes muntanyes suïsses.

Mireia explicava: “La cursa per equips em motiva molt perquè crec que tenim l'experiència necessària per a fer-ho bé. A diferència d'altres proves com la Vertical Race, que és tot motor, a la cursa per equips també compta molt l'experiència, el conèixer al company, saber córrer..., i això són factors que ens beneficien”.

Mireia ha destacat la participació a la cursa amb la seva amiga Marta Riba per qui té gran admiració: “amb la Marta ja hem corregut altres vegades juntes; com en els últims Campionats del Món on vam aconseguir un quart lloc; ens coneixem bastant bé i crec que podem fer un bon paper. Marta està en un nivell de forma espectacular i jo a poc a poc hi estic arribant des del darrere”.

Crèdit de la foto: Ricardo Selvatico - ISMF Press Office