Notícies

Kilian Jornet i Marc Pinsach formaran equip a la mítica Pierra Menta

Enviada per administrador el 10/Mar/2015 - 18:19

Imatge 0 per Kilian Jornet i Marc Pinsach formaran equip a la mítica Pierra Menta
Els atletes formaran equip per participar a la prestigiosa prova d'esquí de muntanya

Aquest any es disputarà la trentena edició d'una cursa de quatre etapes que acumula fins a 10.000 metres de desnivell positiu als Alps francesos

“Serà dur i encara més amb un company tan fort com Kilian, però donaré el millor de mi mateix per intentar estar a les primeres posicions”, comentava Pinsach.

“Qualsevol esquiador de muntanya somnia amb poder participar a la Pierra Menta. Quan érem nens i vam començar amb l'esquí de muntanya, les imatges dels corredors al Grand Mont ens feien somiar”, explicava Kilian.

Beaufort (França), 10 de març de 2015 - El tàndem format per Kilian Jornet i Marc Pinsach última els preparatius per participar a la Pierra Menta. La cita, marcada en el calendari de tot esquiador de muntanya, serà aquest proper dimecres 11 de març, i s'allargarà fins al dissabte 14 als Alps francesos. Quatre etapes que sumen un desnivell positiu de fins a 10.000 metres i que posaran a prova la capacitat de resistència i patiment de tots els esquiadors. A més, la Pierra Menta forma part de la Copa del Món de llarga distància, que segur que afegirà un plus de competitivitat.

En aquesta edició Jornet i Pinsach tornen a córrer junts tal com ho van fer el 2012, quan van acabar en setena posició. Segons comenta Pinsach “serà dur i encara més amb un company tan fort com Kilian”, i afegeix que “donaré el millor de mi mateix per intentar estar a les primeres posicions”. Pinsach arriba a la prova després de proclamar-se campió d'Espanya aquest cap de setmana, i haver sumat una quarta posició en el campionat del món de cronoescalada. Per la seva banda, Kilian Jornet és líder provisional de la Copa del Món i va guanyar dues medalles d'or en els mundials. Aquesta és la segona prova per equips que enguany afronta la parella, després d'haver quedat setens a la prova per equips dels passats mundials.

La Pierra Menta es vesteix de gala aquest 2015 per celebrar el seu trentè aniversari. Per a això, un canvi en les dates i una etapa especial el primer dia. Guanyadors d'anteriors edicions, llegendes vives de l'esquí de muntanya, han estat convidats per participar en aquesta celebració. Així, la prova començarà demà dimecres en lloc de dijous. Aquesta primera etapa, que sumarà els primers 1.600m de desnivell a les cames dels atletes, es disputarà al voltant de l'estació de Planay.

Les dues següents etapes seguiran la ruta habitual del recorregut. Dijous els participants hauran de superar cims com la Vache Rouge de 2.379m i la Gran Combe de 2.175m; i el divendres altres com el Col de la Pierra Menta 2.500m o el Mont Coin 2.540m. L'última etapa és la més esperada per als enamorats d'aquesta prova, i és que més de 4.000 persones animaran els atletes al cim del Grand Mont de 2.380m, punt culminant de la prova.

“És complicat expressar en paraules el què significa la Pierra. Quan érem nens i vam començar amb l'esquí de muntanya, les imatges dels corredors al Grand Mont ens feien somiar”, explicava Kilian, que afegeix que el dia de la cursa descobreix “l'esperit d'equip que es forma durant els 4 dies de cursa, els paisatges de somni de divendres, l'ambient de dissabte, però també els despertars dolorosos a partir del segon dia”.

Més de 300 equips participaran en aquesta edició. Entre els aspirants a podi en la categoria masculina es troben, a més de Jornet i Pinsach, altres parelles de gran nivell com els francesos William Bon Mardion i Xavier Gachet, els joves alemanys Anton Palzer i Martin Anthamatten, o bé el tàndem italià format per Matteo Eydallin i Damiano Lenzi, campions de l'edició de 2014.

Sens dubte la Pierra Meta coparà les mirades de tots els amants de la muntanya durant els pròxims dies.