Notícies

Àlex Izquierdo i Sara Codina, campions de la Ultra Trail de les Muntanyes de la Costa Daurada

Enviada per administrador el 29/Mar/2015 - 21:44

Imatge 0 per Àlex Izquierdo i Sara Codina, campions de la Ultra Trail de les Muntanyes de la Costa Daurada

29 de març de 2015 - Àlex Izquierdo i Sara Codina s'han proclamat campions de la quarta edició de la Ultra Trail de les Muntanyes de la Costa Daurada (UTMCD), que ha comptat amb 217 participants a la prova reina de 90km (4.500m de desnivell positiu) i que inaugurava la Copa Catalana de Curses d'Ultraresistència 2015. La cursa més llarga ha tingut 50 abandonaments, el que representa un 23% del total.

Entre les quatre curses de què constava el certamen s'hi comptabilitzaven més de 700 inscrits.

Izquierdo ha estat el vencedor (10:54:32) d'una cursa on ha estat protagonista en tot moment. D'entrada, ha format part del trio capdavanter amb Josep Cuadrat i Albert Viñau, que s'han anat intercanviant les posicions fins a meitat de carrera, a Vilaplana (km 43), on Cuadrat ja hi ha arribat despenjat i s'ha retirat.

En la pujada a La Mussara (km 48), Carles Sánchez ha superat els dos primers i s'ha mantingut líder fins a Mont-ral (km 68), on ha estat desqualificat en el control de material. També ha hagut de deixar la carrera Viñau, però en el seu cas per lesió a L'Albiol (km 56).

Tot plegat ha deixat via lliure cap a la glòria a Izquierdo, que ha sabut administrar el seu avantatge durant els darrers 22 quilòmetres fins a creuar la línia de meta a la plaça Major de Prades enmig d'una gran expectació.

La segona plaça ha estat per Eric Llauradó (11:08:35) que des de Mont-ral fins a la meta ha anat augmentat progressivament l'avantatge d'un minut que tenia sobre David Neila, que ha finalitzat tercer amb un crono de 11:27:25.

La categoria femenina ha estat molt disputada, entrant les tres primeres, totes elles veteranes, en menys de 14 minuts de diferència.

La vencedora Codina s'ha mantingut en tercer lloc fins al primer terç de carrera, però ja ha arribat líder a Vilaplana amb el mateix temps que una Gemma Avellí que havia estat primera durant diversos quilòmetres, igual que una Giulia Portulari que abandonaria en aquest punt.

A Mas de Forés (km 62) Codina ja li treia 15 minuts a Avellí, diferència que ha sabut gestionar fins a fer-se amb la victòria final baixant de les 14 hores: 13:59:56.

La segona posició ha estat per la letona Anita Liepina, que ha signat una cursa de menys a més fins a quedar-se a només sis minuts de la campiona (14:05:56). El podi l'ha completat Avellí, que finalment ha estat tercera (14:13:43).

Pol Bertran i Mercedes Arcos s'adjudiquen la Half TMCD

Abans de l'arribada dels campions de la UTMCD, ha estat el torn dels de la Half Trail de les Muntanyes de la Costa Daurada (HTMCD), de 46km i 2.800m de desnivell positiu. Era la única de les tres curses que no sortia des de Prades, ha començat a Vilaplana, si bé sí que ha compartit meta amb les altres competicions.

En categoria masculina els dos primers classificats han obert forat respecte la resta de participants, enduent-se el triomf Pol Bertran amb un temps de 5:01:17. Seguidament arribaria Aleix Toda (5:07:28) i posteriorment Francesc Caballé completaria el podi (5:29:13).

En fèmines, Mercedes Arcos ha guanyat amb total autoritat (6:00:06), amb gran diferència sobre Maite Rodríguez-Manzaneque (6:54:57) i una Laura Clarke (7:10:14) que ha assolit el podi pels pèls davant Vanessa López, que ha estat a punt de culminar la remuntada (7:10:48).

En aquesta cursa han pres la sortida 155 corredors, havent-hi 35 abandonaments (22,58%).

Inici del Circuit trailSERIES Costa Daurada 2015

La jornada ha començat amb la disputa dels Trail Muntanyes de la Costa Daurada de 21 i 10km respectivament, que donaven inici al Circuit trailSERIES Costa Daurada 2015.

A la cursa llarga s'han imposat Eloi Borràs i Lourdes Cayetano; i a la curta, Mikel Besora i Núria Gil.

Galeria d'imatges