Notícies

Cap de setmana carregat de competició per Kilian Jornet

Enviada per administrador el 29/Mar/2015 - 22:11

A la prova de la Copa del Món d'esquí de muntanya disputada a Itàlia, Jornet ha estat segon en la vertical race, quart a la individual i vintè segon en l'esprint

Jornet és segon a la classificació combinada de la Copa del Món d'esquí de muntanya. Després d'aquesta competició, dues proves per equips decidiran el campionat

“La Copa del Món combinada és un títol que em fa il·lusió intentar conquerir, perquè demostra la versatilitat de l'esquiador en les diferents proves. De moment sóc segon, però espero poder recuperar punts a les dues proves que falten i lluitar amb Roberto per a la victòria”, declarava Kilian Jornet

Prato Nevoso (Itàlia), 29 de març de 2015 - Aquest cap de setmana s'ha disputat a Prato Nevoso, Itàlia, una nova prova de la Copa del Món d'esquí de muntanya. Jornet ha disputat tres proves: va ser segon divendres a la vertical race, quart dissabte a la prova individual i vintè segon a l'esprint aquest matí. Aquestes eren les últimes proves del campionat de cada especialitat.

Un dels objectius de la temporada de Kilian Jornet és la Copa del Món combinada, que aglutina les diferents disciplines de la Copa del Món d'esquí de muntanya. De moment, l'italià Robert Antonioli està al capdavant de la classificació seguit de prop per Jornet, que espera poder aconseguir la victòria amb les dues proves per equips que falten per acabar el campionat.

“La Copa del Món combinada és un títol que em fa il·lusió intentar conquerir, perquè demostra la versatilitat de l'esquiador en les diferents proves. De moment sóc segon, però espero poder recuperar punts a les dues proves que falten i lluitar amb Roberto per a la victòria”, declarava Kilian Jornet.

La Mondolé Ski Alp s'ha disputat durant tot el cap de setmana i ha servit per clausurar les competicions individuals. La prova va començar el divendres amb la vertical race, on Jornet va quedar segon per darrere de l'alemany Anton Palzer. Tot i això, les victòries aconseguides en les dues altres proves li van permetre fer-se amb la Copa del Món de l'especialitat.

Ahir al matí es va disputar la prova individual, en un circuit tècnic de 14,5km amb 1.640m de desnivell positiu. Jornet no va sentir molt bones sensacions al principi de la cursa i li va ser impossible seguir el ritme frenètic marcat pels italians Eydallin i Lenzi al costat del francès Bon Mardion. Després de recuperar-se a la segona meitat de la prova Jornet va acabar quart. Amb aquesta classificació va aconseguir acabar tercer a la classificació final en la modalitat d'individual: “Estic molt satisfet d'aquest resultat. Partia amb molts menys punts que els meus rivals perquè no vaig puntuar a la primera prova del campionat, així que haver aconseguit pujar al podi és realment molt satisfactori per a mi”.

Finalment, aquest matí s'ha disputat la prova d'esprint on Kilian no ha pogut ficar-se en les finals, però sí seguir sumant punts a la combinada. La victòria ha estat per Michele Boscacci seguit de Robert Antonioli i William Bon Mardion.

Tot i haver conclòs les proves individuals, la Copa del Món d'esquí de muntanya no ha acabat. Falten encara dues proves per equips per disputar -Adamello i Mezzalama-, les quals serviran per definir la classificació combinada general, a més del campió de l'especialitat. De moment, Jornet és a poca distància del líder actual. Caldrà esperar a finals d'abril per veure-ho.