Notícies

Pau Bartoló participarà els propers 6 i 7 de març a la Transgrancanaria 2015

Enviada per administrador el 05/Mar/2015 - 17:09

L'atleta català correrà per primera vegada la prova de 125km, que forma part de l'Ultra-Trail World Tour

Competirà al costat de corredors de la talla d'Anton Krupicka, Sondre Amdahl, Gediminas Grinius, Antoine Guillon o Iker Karrera, entre d'altres

L'any 2014 es va proclamar campió de la categoria Advanced de 83km

Barcelona, 5 de març de 2015 - Demà divendres 6 de març a les 23h sonarà a la localitat d'Agaete el tret de sortida de l'edició de 2015 de la Transgrancanaria, una de les proves d'ultra trail més emblemàtiques del món i que forma part de la prestigiosa competició Ultra-Trail World Tour.

L'atleta català Pau Bartoló, campió el 2014 de la prova Advanced de 83km amb un temps de 07:58, s'enfrontarà aquest any per primera vegada als 125km i 8.500m de desnivell positiu de la prova reina de la Transgrancanaria, on competirà juntament amb altres corredors de primer nivell com Anton Krupicka, Sondre Amdahl, Gediminas Grinius, Antoine Guillon o Iker Karrera. En la categoria femenina, les favorites d'aquest any són Nikki Kimball, Núria Picas, Francesca Canepa i Fernanda Maciel.

El principal objectiu és seguir gaudint

Després de dues dècades competint en ciclisme, Pau Bartoló va començar a córrer amb 30 anys. Els seus primers resultats importants en curses de llarga distància van arribar el 2013, temporada en la qual va tenir participacions destacades en proves com la Cavalls del Vent (6è), la Transvulcania (14è), la Matterhorn Ultraks (20è) o Zegama Aizkorri (22è), i en la qual va guanyar l'Ultra Trail Barcelona i la Marató de Muntanya de Berga.

El 2014 va completar un excel·lent any de competició, amb victòries a la CCC (Courmayeur Champex Chamonix), la Transgrancanaria Advanced, la Ultra Trail Barcelona i la Ultra Catllaràs, i amb un tercer lloc a la Buff Epic Trail d'Aigüestortes.

Sense marcar-se objectius concrets pel que fa a victòries, Bartoló afronta la temporada 2015 com una oportunitat de seguir gaudint i emprenent reptes que el motivin. Per això, quan va ser convidat per l'organització, es va decantar per participar aquest any en l'Ultra-Trail World Tour: "És un campionat que em fa moltíssima il·lusió i que vull establir com una de les meves prioritats per a aquest 2015, ja que em dóna l'oportunitat de viatjar per tot el món, de plantejar nous reptes i de competir amb corredors dels cinc continents".

El viatge de Pau Bartoló per l'Ultra-Trail World Tour va començar el 5 de febrer a la Tarawera Ultramarathon de 100Km, disputada a Nova Zelanda i en la qual va obtenir la sisena plaça amb un temps de 08:42. La següent prova serà la Transgrancanaria i, posteriorment, té intenció de disputar la TNF 100 Australia al maig i la UTMB a l'agost.