Notícies

S'acosta la tercera edició de la Montserrat Skyrace

Enviada per administrador el 05/Mar/2015 - 16:45

Imatge 0 per S'acosta la tercera edició de la Montserrat Skyrace
Monistrol de Montserrat serà l'epicentre d'una cursa emplaçada en un entorn únic

La prova ofereix dos recorreguts, de 15Km i 25Km

Aquest any destaca la participació de corredors de França i d'Itàlia

Monistrol de Montserrat, 5 de març de 2015 - Falta poc més d'una setmana per a què el proper diumenge 15 de març se celebri a Monistrol de Montserrat la tercera edició de la Montserrat Skyrace. Una prova organitzada per Klassmark, gràcies al suport de Mizuno i SportHG, que ens permet endinsar-nos al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, un entorn ambiental privilegiat, reservat a molt pocs esdeveniments esportius a l'any i situat en un dels massissos més emblemàtics de la geografia catalana.

La prova presenta dos recorreguts de diferent distància i dificultat:

A les 8:00h sonarà el tret de sortida de la Skyrace, la categoria reina de la jornada amb 25Km de distància i un desnivell positiu de 1.500m. Es tracta d'un traçat notablement tècnic i de perfil molt aeri, tot i que Montserrat és un massís de mitja muntanya. Els primers 14Km del recorregut són bàsicament d'ascens en una ruta que ens portarà fins al cim de Sant Jeroni (1.239m), el més alt de la cadena i al qual arribarem a través de la canal del mateix nom i que constitueix un dels punts més destacats del Parc. Els següents 10Km es realitzaran en una baixada pràcticament constant, passant per la Serra de les Lluernes i pels monestirs de Santa Cecília i Sant Benet, fins arribar a la meta a Monistrol.

A les 9:30h començarà la segona prova del dia, l'Express de 15Km de distància i 700m de desnivell positiu. Presenta un traçat més assequible però igualment exigent, format per corriols en un 80% i amb dos importants ascensos fins a L'Aeri i fins al monestir de Santa Cecília, que amb 680m marca el punt més alt d'aquest recorregut. A partir d'aquí, 4Km de baixada constant passant per Sant Benet fins arribar de nou Montistrol de Montserrat.

A més de noms coneguts del trail running català i d'altres atletes habituals de les proves de Klassmark, aquest any destaca la participació de dos grups de corredors de França i d'Itàlia, que arriben a una cursa única atrets per la força i la bellesa d'una muntanya màgica.