Notícies

Kilian Jornet està a punt per a l'Adamello

Enviada per administrador el 11/Abr/2015 - 21:05

Imatge 0 per Kilian Jornet està a punt per a l'Adamello
Kilian Jornet participarà a l'Adamello, competint per primera vegada al costat de Lorenzo Holzknecht

La prova tindrà lloc demà diumenge a Itàlia i serà la penúltima prova de la Copa del Món de llarga distància

“És una cursa amb un recorregut molt atractiu, entre glaceres i amb alguna aresta tècnica. Correré amb Lorenzo, i encara que mai haguem competit junts crec que farem un bon equip”, declarava Kilian Jornet

Ponte di Legno (Itàlia), 11 d'abril de 2015 - Kilian Jornet va estar a Mallorca la setmana passada en un stage amb l'equip internacional de Salomon. Aquest cap de setmana torna a canviar les sabatilles pels esquís per encarar la penúltima prova de la Copa del Món de llarga distància, l'Adamello Ski Raid, que es disputarà demà diumenge dia 12 d'abril a Ponte di Legno (Itàlia).

Es tracta d'una prova d'alta muntanya de llarga distància que es disputa per equips i en què es necessita un alt entrenament atlètic per fer front als 43km de ruta amb un desnivell de 4.000 metres positius. Jornet explicava: “Després de la setmana per Mallorca, el cap de setmana ha servit per tornar a agafar ritme sobre els esquís i per preparar el cos una altra vegada”.

La ruta comença a Tonalina (1.630m) i passa pel Passo Presena (2.996m), seguint per Canalino Adamello Ski Raid (3.250m), Muntanya Adamello (3.539m), i pel Passo degli Italiani (3.390m) fins a arribar a Ponte di Legno (1.250m) passant pel sorprenent paisatge de Llac de Pisgana (2.530m). “És una cursa amb un recorregut molt atractiu, entre glaceres i amb alguna aresta tècnica”, explica Jornet, i afegeix que “són recorreguts que amb bon temps es gaudeixen molt, però amb mal temps solen ser molt durs per l'altitud i la distància”.

A la prova participaran fins a 350 equips formats per dos corredors cadascun. Jornet formarà equip per primera vegada amb Lorenzo Holzknecht, experimentat corredor italià que, entre d'altres, va guanyar la Pierra Menta el 2012. “Conec Holzknecht des de fa molts anys i encara que no haguem corregut mai junts sí que hem entrenat amb equip junts, i sabem que és un tàndem que pot funcionar”.

No obstant això, el duo Jornet-Holzknecht en aquesta prova no ho tindrà fàcil, ja que reunirà els millors esquiadors del món. Jugant-se el podi estaran probablement els que ja ho van ocupar a la Pierra Menta: els italians, Damiano Lenzi i Mateu Eydallin, els francesos William Bon Mardion i Xavier Gachet, o bé els italians Michele Boscazzi i Robert Antonioli. Això amb permís de corredors que no van disputar la prova gala i que arriben descansats i en plena forma a la prova com Manfred Reichegger i Peter Lanfranchi o Anton Palzer i Simon Anthamatten.

Els que vulguin seguir la prova en directe hauran de matinar, ja que la sortida es donarà demà diumenge a les 5h30 del matí. Està previst que els primers corredors arribin a Ponte di Legno a les 10h30.