Notícies

Aquest matí s'ha presentat la VII Ultra Mallorca Serra de Tramuntana, cursa d'ultra distància de muntanya que se celebrarà en la seva setena edició aquest proper cap de setmana

Enviada per administrador el 14/Abr/2015 - 23:20

Imatge 0 per Aquest matí s'ha presentat la VII Ultra Mallorca Serra de Tramuntana, cursa d'ultra distància de muntanya que se celebrarà en la seva setena edició aquest proper cap de setmana

Palma de Mallorca, 14 d'abril de 2015 - A la presentació també han assistit el director insular d'Esports del Consell de Mallorca, Joan Antoni Ramonell; el director tècnic de la cursa, Daniel Salas; i Esther Vidal de part de l'organització de la competició.

La present edició de la cursa consta de tres proves que són:

- Ultra Mallorca: Des Andratx fins a Pollença. 112km. Temps màxim 24h/4.448D +.
Sortida Andratx divendres dia 17 d'abril a les 24:00h
En aquesta cursa participaran 800 corredors destacant-se com la més internacional de les 3 distància amb més de 20 nacionalitats diferents participant-hi.

- Trail Mallorca: Des Valldemossa fins a Pollença. 67km. Temps màxim 16h/2.521D +
Sortida Valldemossa dissabte dia 18 d'abril a les 8:00h, des dels Jardins de Sa Cartoixa, sent aquesta la prova amb major nombre de participants, 2100.

- Marathon Mallorca: Des Sóller fins a Pollença. 44km. Temps màxim 10h/1.424D +
Sortida Sóller dissabte dia 18 d'abril a les 10:00h sortint un total de 300 corredors i destacant en aquesta prova la gran participació de dones amb més d'un 33% de quota de participació.

Destacar també d'aquesta edició que la cursa ha entrat en el circuit de la Spain Ultra Cup, circuit compost per les més importants i rellevants curses de muntanya del territori Espanyol el que avala la importància i rellevància que any rere any ha anat adquirint aquest esdeveniment.

La seva organització un any més ha destacat la gran tasca realitzada pels seus més de 250 voluntaris, fent un agraïment especial a tots els municipis pels quals passa la cursa i a l'Associació Balear d'esclerosi múltiple que des de la primera edició camina al costat d'aquesta prova.

En aquesta edició s'està realitzant per part d'una empresa externa especialitzada un estudi de la repercussió ambiental de la cursa, que va a constar l'informe previ de tot el recorregut, d'una anàlisi durant la cursa i d'un a posteriori que els permeti avaluar amb dades reals quin és l'impacte real de la prova i essencialment per adquirir en la seva pròxima edició pautes que ajudin a l'organització a que sigui una carrera respectuosa amb l'entorn de la serra de Tramuntana.

La VII Ultra Mallorca Serra de Tramuntana se celebra amb l'objectiu de fomentar l'esport d'ultraresistència i promocionar la Serra, declarada Patrimoni de la Humanitat, com a lloc idoni per celebrar aquest tipus de competicions esportives.

En aquest sentit, cal destacar l'alta participació d'atletes procedents tant d'altres comunitats espanyoles com d'altres països, característica que situa aquesta cursa com un esdeveniment que ajuda a la diversificació ia la desestacionalització turística a l'illa de Mallorca.