Notícies

Vallès Drac Race torna el 10 d'octubre amb novetats destacades

Enviada per administrador el 08/Abr/2015 - 23:10

Imatge 0 per Vallès Drac Race torna el 10 d'octubre amb novetats destacades
Un trail dissenyat per donar a conèixer els increïbles paisatges del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac que, diu la llegenda, sobrevolava el Drac de Sant Llorenç
Matadepera, 8 d'abril de 2015 - L'Ajuntament de Terrassa i Extrem Team han confirmat la reedició de la cursa de trail Vallès Drac Race. La data escollida per a l'esdeveniment esportiu amb sortida i arribada a la ciutat de Terrassa és el dissabte 10 d'octubre.

L'edició 2015 presenta moltes novetats, sobretot en el seu format. Tota l'activitat es concentra el dissabte 10 d'octubre, amb 3 proves de trail que se celebraran de forma simultània. Així doncs es passa dels 2 dies consecutius -amb una prova de trail i una prova de BTT de l'edició 2014- a un sol dia amb 3 proves de trail.

La prova reina de serà Vallès Drac Trail, que per segon any consecutiu desafiarà als corredors a fer una volta completa al Parc Natural de Sant Llorenç d'aproximadament 50km i 2.500 metres de desnivell positiu. Una prova dura amb trams tècnics i amb constants canvis de desnivell.

La segona prova és Half Drac Trail, amb una distància de 25km i 1.200 metres de desnivell enllaçarà Mura i Terrassa seguint el mateix recorregut que la cursa principal. Es tracta d'una cursa que permetrà la participació de corredors no especialistes en llarga distància.

Per últim, la cursa popular Esquena de Drac, de 10km i 500 metres de desnivell positiu tindrà un recorregut íntegrament pels senders de Terrassa, i es planteja com una prova molt adient per a corredors explosius però també com una distància per a la iniciació a les curses de muntanya. El recorregut de l'Esquena de Drac enllaça els turons més propers a Terrassa, que en el seu conjunt recorden el moviment del llom del Drac de Sant Llorenç.

La selecció dels recorreguts és un dels punts clau de l'èxit de Vallès Drac Race. Lluny de voler destacar per dissenyar un recorregut de molts quilòmetres, el director tècnic de Vallès Drac Race Lluís Capdevila assenyala que la singularitat de les proves es troba en la qualitat del paisatge i en la selecció de camins i corriols amb trams tècnics i divertits per als participants: “Aquesta va ser la clau de l'èxit de l'any passat i volem mantenir aquesta manera d'entendre les curses per la muntanya. Qualitat per davant de quantitat”.

Les inscripcions es poden formalitzar a través de www.vallesdracrace.cat amb una tarifa especial en concepte d'inscripció anticipada fins el 24 d'abril.

L'objectiu de l'organitzador institucional de Vallès Drac Race és la promoció del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac per a la pràctica esportiva, així com el posicionament en el mercat del turisme esportiu de la ciutat de Terrassa i els municipis de la comarca. Donen suport a Vallès Drac Race el Consorci de Turisme del Vallès Occidental i la Diputació de Barcelona.

Galeria d'imatges