Notícies

Kilian Jornet no volia perdre's Zegama

Enviada per administrador el 17/Mai/2015 - 23:42

Imatge 0 per Kilian Jornet no volia perdre's Zegama
Kilian Jornet va decidir a l'últim moment participar a Zegama, una de les proves mítiques en el calendari de curses per muntanya

Jornet ha acabat en vintè tercera posició després de patir alguns problemes estomacals

“És una de les meves curses preferides, i encara que sabia que no l'havia preparat com altres anys tenia ganes d'estar aquí, de compartir aquesta cursa amb grans corredors i amb el gran ambient que sempre s'hi viu”.

Zegama, 17 de maig de 2015 - Per als apassionats de les curses de muntanya, el mes de maig és sinònim de Zegama. Una de les curses més destacades del calendari, per a molts la marató de muntanya per excel·lència. 42km amb 5.400m de desnivell positiu on la pluja, el fang i un terreny tècnic acostumen a ser protagonistes.

Kilian arribava el dijous a Europa després d'haver passat unes setmanes al Nepal. Tot i no trobar-se en les millors condicions, Jornet decidia a última hora desplaçar-se fins Zegama: “És una de les meves curses preferides, i encara que sabia que no l'havia preparat com altres anys tenia ganes d'estar aquí, de compartir aquesta cursa amb grans corredors i amb el gran ambient que sempre es viu”.

Així, sense pressió i sense cap objectiu concret, Jornet se situava a la línia de sortida. Al seu costat, grans figures del trail running que no volien perdre's la prova, enguany Campionat d'Europa per la International Skyrunning Federation. La meteorologia ha estat l'habitual a la prova basca: boira, plugim fi i una temperatura ideal per als atletes.

Des de la sortida, un grup de corredors s'ha posat davant. Encapçalant la comitiva anava Ionut Zinca, seguit de prop pel basc Aritz Egea. Jornet se situava en un segon grup al costat de Pere Rullan, Marc de Gasperi i el jove Manuel Merillas. Amb aquest ordre arribaven a Santo Esperitu (km 20), un dels llocs més emblemàtics del recorregut, on desenes d'espectadors alcen als corredors amb els seus ànims per fer-los afrontar la pujada a l'Aizkorri, el punt més alt de la cursa.

En aquesta pujada, molt tècnica, Jornet donava un punt de ritme i es posava al capdavant de la comitiva. Les coses marxaven bé per a ell, però a partir del quilòmetre trenta, problemes estomacals l'han obligat a afluixar i dosificar les seves forces per a la resta de cursa. Ha estat llavors quan nombrosos corredors han aprofitat per passar-lo. A la línia de meta, lluitant fins a l'últim metre, han entrat Tadei Pvik, Manuel Merillas i Pere Rullan.

Jornet arribava uns minuts més tard, relaxat i saludant al públic: “A partir del quilòmetre trenta i al veure que em trobava malament he decidit prendre-m'ho amb calma i seguir avançant per poder arribar a meta. Així, he pogut gaudir molt de l'ambient i d'una gran cursa. Aprofito per felicitar Tadei, Pere i Manuel. Han fet una cursa brillant, i la veritat és que és un luxe poder competir contra grans atletes com ells. Zegama sempre té alguna cosa especial així que estic content de no haver-m'ho perdut”.

A partir d'ara Kilian Jornet començarà a preparar la temporada de trail. La primera parada serà el proper quatre de juliol a Alaska, on disputará la Mount Marathon.

Crèdit de la foto: Jordi Saragossa