Notícies

Tadei Pivk i Azara García es coronen a la Zegama-Aizkorri i es proclamen Campions d'Europa

Enviada per administrador el 17/Mai/2015 - 23:27

Imatge 0 per Tadei Pivk i Azara García es coronen a la Zegama-Aizkorri i es proclamen Campions d'Europa
La 14º edició de la Zegama-Aizkorri, marató de referència mundial, ha estat repleta d'emoció i sorpreses al podi

L'italià Tadei Pivk s'ha imposat en una edició disputadíssima amb un temps de 3h51' rellevant així en el palmarès a Kilian Jornet, l'home rècord a Zegama amb set victòries a la prova

En categoria femenina, la càntabra Azara García s'ha fet amb la victòria després de creuar la meta amb un temps de 4h41', per davant de Paula Cabrerizo i Oihana Kortazar, segona i tercera respectivament

Zegama, 17 de maig de 2015 - Hi ha coses que no canvien, com l'exigent climatologia que sempre acompanya la Zegama-Aizkorri i que aporta aquest plus d'èpica. En aquest sentit, avui hi ha hagut una mica de tot: fred, pluja, boira i vent han acompanyat alternant al llarg de tot el recorregut als 531 valents que han pres la sortida de la marató. Però hi ha coses que sí canvien. I aquest any la cursa ha deparat un relleu en el palmarès, amb vencedors que s'han estrenat en el primer lloc del podi. Després d'una llarga hegemonia de Kilian Jornet com a vencedor masculí, aquest any Zegama Aizkorri l'ha coronat l'italià Tadei Pivk després d'una cursa disputadíssima que ha conclòs en 3h51'. En categoria femenina, la càntabra Azara García s'ha imposat en el seu debut a la prova amb un crono de 4h41'. Tots dos s'han convertit també en Campions d'Europa i líders de forma provisional de la Copa del Món de Skyrunning, ja que Zegama ha estat la primera prova del calendari.

Després del llarg regnat a Zegama de Kilian Jornet, qui finalment va disputar la prova tot i que a partir del quilòmetre 30 va acusar problemes gastrointestinals (va acabar 23è), l'italià Tadei Pivk s'ha convertit aquest any en el nou rei de Zegama. Un títol que s'ha guanyat a pols, ja que la cursa ha estat disputadíssima. Fins a sis homes han lluitat per la victòria final, que s'ha decidit en els últims quilòmetres, en el descens final després d'un inici de vertigen. L'italià s'ha quedat tot just a tres minuts del millor temps històric de la cursa, aconseguit per Kilian Jornet el 2014. Prova del disputada que ha estat la cursa en categoria masculina és que el segon classificat, Manuel Merillas, ha creuat la meta a només 36 segons de l'italià, i el tercer classificat, Pere Rullan, a 57 segons. En definitiva, final a l'esprint després 42 quilòmetres i 5.472 metres de desnivell acumulat pel massís de Aratz i la Serra del Aizkorri.

Crèdit de les fotos: Jordi Saragossa

Galeria d'imatges