Notícies

Jordi Prieto, campió de la Ultrabike PRO 2015, la cursa de resistència en BTT del Montseny

Enviada per administrador el 04/Mai/2015 - 20:04

Imatge 0 per Jordi Prieto, campió de la Ultrabike PRO 2015, la cursa de resistència en BTT del Montseny
Juan Gassó guanya la Ultrabike Aventura 2015, en modalitat individual

Per equips, Marcos Gallego i Javier Oliva van guanyar la PRO i Jose Fuentes i Fran Tejada l'AVENTURA

215 ciclistes van participar a la tercera edició de la Ultrabike, més del doble que en la segona

Sant Celoni, 2 de maig de 2015 - Amb un temps de 11:59 hores, Jordi Prieto va completar els 220km de la Ultrabike 2015. Darrera seu, només 8 minuts després, va entrar Jaume Ribosa, amb un temps de 12 hores i 7 minuts. Joan Campà, 25 minuts més tard, va tancar el podi.

Joan Campà va encapçalar la cursa als primers kilòmetres, però una averia al km 50 el va relegar a posicions més baixes. Prieto es va col·locar primer i ja no va abandonar el liderat. Ribosa, guanyador de la última edició, el va seguir de prop durant tota la cursa, i finalment va quedar segon a només 8 minuts de diferència.

Sant Celoni va acollir aquest dissabte dia 2 de maig la tercera edició de la Ultrabike, una prova de resistència i orientació en bicicleta de muntanya que transcorre pel Parc Natural del Montseny. Més de 200 persones van participar a la Ultrabike 2015, en les dues modalitats que la conformen, la PRO i l'AVENTURA. La dificultat de la prova, a banda del terreny, es basa en que els circuits no estan marcats, per la qual cosa la orientació dels ciclistes amb el seu GPS són claus per a poder-la superar amb èxit.

Ultrabike PRO

Els 79 ciclistes que van participar a la PRO van sortit puntuals a les 7 del matí de Sant Celoni, amb el sol començant a escalfar l'ambient. Passat el poble de Monseny van pujar fins a Collformic, el punt més alt de la prova i un dels trams més durs. Va ser en aquest punt, i a Arbúcies, abans de la segona pujada forta a Santa Fe del Montseny, on molts ciclistes van abandonar la prova: un total de 28 entre totes dues categories. L'últim ciclista a tancar la Ultrabike PRO va estar l'únic equip mixt que hi va participar. Va arribar a les 5h22' després de la sortida.

Un total de 13 equips i 53 ciclistes individuals van participar a la modalitat PRO de la Ultrabike, en un circuit de 220 km i amb un desnivell positiu i negatiu de 6.000m. Aquest circuit circular va passar pel poble de Montseny, Collformic, Viladrau, el Pantà de Sau, Rupit, Tavertet, Sau altra vegada, Osor, Sant Hilari, Arbúcies, Coll de Te, Gualba i finalment Sant Celoni.

En la modalitat individual, Jordi Prieto va creuar la meta en primera posició, seguit de Jaume Ribosa i Joan Campà tancant el podi.

Per equips, el guanyador va estar l'equip OnVélo, format per Marcos Gallego i Javier Oliva, amb un temps de 13 hores i 44 minuts. Més separats van arribar els segons, Carles Casas i Abel Blanqué (equip CorrerTrail), amb un temps de 15 hores, i Antonio Sánchez i Jordi Sentís, amb un temps de 15 hores i 14 minuts.

Ultrabike AVENTURA

En la modalitat AVENTURA de la Ultrabike els 136 participants van recórrer un circuit de 120 km amb un desnivell positiu i negatiu de 3.125m. Aquesta és la modalitat que va tenir més afluència: 18 equips i 100 individuals.

La seva sortida va ser una hora més tard, a les 8h del matí. Van recórrer el mateix circuit fins al Viladrau, on van ser desviats cap a Arbúcies, seguint cap a Coll de Te, Gualba i acabant a Sant Celoni.

Després de 6 hores i 39 minuts, Juan Gassó va creuar la meta en primera posició. Al seu darrera, amb una diferència de 20 minuts, Marc Solà i Marc Planella van entrar conjuntament a meta, acabant tots dos en segona posició i tancant el podi de la Ultrabike Aventura individual.

En categoria femenina, Núria Ferrer va creuar la meta a les 17:02, després de 9 hores i 2 minuts. 40 minuts més tard va arribar Marta Martin, quedant segona classificada, i en tercera posició, Ivone Catllà, amb un temps de 11 hores i 5 minuts.

Per equips, el primer va ser l'equip Terrabike, format per Jose Fuentes i Fran Tejada, amb un temps de 6 hores i 35 minuts. Amb una diferència de 20 minuts, va creuar la meta l'equip de Muntbikes, format per Melcior Úbeda i Xavier Cuadrado, i en tercera posició, i amb un temps de 7 hores i 45 minuts, Albert Riera i Víctor Manuel Barros, de Macrobike.