Notícies

Victòria de Marc Carós i Eli Gordón al Trail Cap de Creus 2015

Enviada per administrador el 04/Mai/2015 - 20:16

Imatge 0 per Victòria de Marc Carós i Eli Gordón al Trail Cap de Creus 2015

Roses, 3 de maig de 2015 - Final ple d'emocions ahir a la prova reina del Trail Cap de Creus 2015, la marató de 43Km i 2.200m D+, on Marc Carós es va acabar imposant amb un temps de 4:18:55, per davant de Toti Bes, que va finalitzar la cursa en 4:19:51, i Dani Cazalla, que va estar tercer amb 4:21:14. Precisament va estar Cazalla qui va liderat la prova durant la primera part del traçat, per davant d'un petit grup on també s'hi van veure als corredors Xavi Llamas i Gerard Morales.

El grup es va unificat novament al Km 14 al Port de la Selva, però en el següent tram fins a Cadaqués (Km 26) el trio que va acabar completant el podi ja liderava la cursa de forma destacada. A partir d'aquí, Carós i Bes van aconseguir un petit marge respecte Cazalla que van mantenir fins la línia d'arribada. En la darrera pujada al Pla de les Gates, Carós va cremar les últimes energies que havia reservat fins aquest punt decisiu de la cursa i va obtenir un avantatge d'un minut per davant de Bes per acabar assolint una victòria que va ser disputada fins l'últim segon.

“Havia estudiat molt bé el recorregut i sabia que seria clau reservar les forces que pogués per la última pujada. Al final he arribat molt just i la baixada se m'ha fet llarga, però l'estratègia ha sortit bé i estic molt content per la victòria", va explicar Carós després de la prova.

En categoria femenina no hi va haver tanta emoció fins al final, ja que Eli Gordón va protagonitzar una jornada imponent, creuant la línia d'arribada en 4:58:50. En segona posició va arribar Núria Villegas amb 5:10:43 i Adriana Grosu va estar tercera amb 5:13:46. Tot i la seva destacada victòria, Gordón reconeixia no haver-se trobat al 100% durant tot el recorregut: “He tingut molèsties als isquiotibials des del Km 20 i la última pujada se m'ha fet molt llarga després de tantes hores rodant. Tot i així, he aconseguit mantenir un bon ritme i una distància còmoda respecte les altres corredores fins al final”.

El sol i la calor van ser els autèntics protagonistes del Trail de 23Km i 1.200m D+, celebrat dissabte, que van afegir encara més dificultats a una prova marcadament tècnica. En categoria masculina, Roger Casas es va imposar amb un temps de 2:12:14, per davant de Marc Pérez, que va arribar dos minuts més tard, i d'Héctor Pérez, que va acabar tercer en 2:15:09.

Entre les noies, la més ràpida va ser Laura Orgué amb 2:25:12. En segona posició va arribar Eugènia Miró, amb 2:35:12, i Michaele Lodge va ser tercera amb 2:40:18.

El Trail Cap de Creus, organitzat per Klassmark i Salomon, és la primera de les tres proves que composen la competició de les MISSIONx3. El repte continuarà el proper 30 de maig a Setcases, amb la celebració del Trail Ulldeter. Finalment, el 25 de juliol, el Trail Catllaràs tancarà la temporada de les MISSIONx3 a La Pobla de Llitet.

Galeria d'imatges