Notícies » Raids d'aventura

La Val d'Aran, capital europea dels raids d'aventura

Enviada per administrador el 03/Jul/2014 - 23:30
Imatge 0 per La Val d'Aran, capital europea dels raids d'aventura
La primera edició del Raidaran acull els millors equips del continent per puntuar per a les sèries europees de raids d'aventura

El primer equip català tindrà la possibilitat de defensar Catalunya en el mundial que es disputarà a l'Equador al novembre
3 de juny de 2014 - L'elit catalana, espanyola, europea i mundial dels raids d'aventura s'ha reunit del 3 al 6 de juliol a la Val d'Aran per disputar la primera edició del Raid Internacional Raidaran. La prova, l'única d'abast internacional a l'Estat aquesta temporada, és puntuable per a l'ARES (Adventure Racing European Series), de manera que no hi faltaran els millors equips del continent europeu. Després de la cita aranesa, només quedaran dues competicions d'Irlanda i la República Txeca que es disputaran al mes d'agost.

A més, el Raidaran es disputa com a Campionat de Catalunya del calendari de competicions de Raids d'Esports de Muntanya de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). El primer equip català de la competició tindrà la possibilitat de defensar els colors de Catalunya en el mundial que tindrà lloc a l'Equador al mes de novembre. D'altra banda, l'equip guanyador del Raidaran 2014 obtindrà la inscripció gratuïta per al campionat d'Espanya Cera del 2015.

Open Raid X-Race Montsant

Enviada per administrador el 11/Nov/2013 - 19:47
Imatge 0 per Open Raid X-Race Montsant
Vila-seca, 10 de novembre de 2013 - Un total de 36 equips han participat al Open Raid X-Race Montsant, la darrera prova de la Copa Catalana de Raids d'Esports de Muntanya organitzada per la Secció de Muntanya Agrupació Cultural de Vila-seca i produïda per Naturetime Events. Una cursa molt estratègica a on no donava temps a fer tots els controls, i els equips havien de seleccionar els controls a visitar, en funció dels punts de cada control i l'esforç en aconseguir-los. La cursa va començar a l'ermita de Sant Antoni amb un trekking al voltant de l'ermita i pel nord de la Serra de Montsant, visitant zones com el Toll de l'Ou, i les balmes de la zona com la Cova de la Bruixa o la Cova del Corb, entre d'altres. Al trekking li va seguir un tram de BTT fins a Ulldemolins per anar a fer l'orientació urbana pels seus carrers. Cal destacar que les categories elit i aventura ho feien per relleus. A partir d'aquí, un ampli sector de BTT que, de forma opcional, enviava als corredors de nou a dalt de la Serra de Montsant i a l'oest del poble de Prades. Entre mig, una prova d'orientació específica a la zona dels Segalassos. Finalment en BTT, els equips retornaven fins a l'ermita de Sant Antoni per fitxar la meta abans de les 18h, que era el límit permès per fer la cursa sense penalitzar. Un cop a meta, els equips havien de superar una darrera prova, aquest cop de cordes: l'slackline, que consisteix en fer equilibris a sobre d'una corda i aconseguir fer una distancia de 5 metres.

L'equip Haglofd-Yaencontre.com-Sural, s'imposa a l'Open Raid X-Race Montsant

Enviada per administrador el 06/Nov/2012 - 19:28
Imatge 0 per L'equip Haglofd-Yaencontre.com-Sural, s'imposa a l'Open Raid X-Race Montsant
Finalitza el circuit X-Race amb més de 7.500 € repartits en premis
Ulldemolins, 3 de novembre de 2012 - Aquest cap de setmana s'ha disputat l'Open Raid X-Race Montsant, desde l'Ermita de Sant Antoni, a Ulldemolins (Priorat). L'entorn idíl·lic de la Serra de Montsant en plena tardor, va acollir als 54 equips que van assistir a l'esdeveniment per gaudir dels raids d'aventura i disputar-se els primers llocs, tant de l'esdeveniment com del Circuit X-Race, que va finalitzar aquest dissabte 3 de novembre.

El Raid va estar molt renyit en totes les seves categories i per la seva configuració estratègica en disposar d'un temps molt just per poder completar els recorreguts. Els raiders van fer proves de trekking, orientació específica, orientació urbana, BTT i slackline (cinta plana per fer equilibris).

Disputat el raid d'aventura Open Raid X-Race Cornudella de Montsant entre boires i una mica de pluja

Enviada per administrador el 02/Nov/2011 - 17:40
Imatge 0 per Disputat el raid d'aventura Open Raid X-Race Cornudella de Montsant entre boires i una mica de pluja
Mario Ortíz i Edgar Tabares, del Cambrils Grup les Barques, es fan amb la victòria en la categoria màxima
Un centenar d'equips van disputar la VI edició del Raid d'Aventura Cornudella de Montsant que es va disputar aquest dissabte 29, prova que tancava la primera edició del Circuit X-Race 2011. L'ambient festiu de l'esdeveniment trencava amb un cel amenaçador de pluja que al final va respectar als corredors mantenint una intensa boira en cotes baixes, per la qual cosa el Raid va veure augmentada la seva dificultat.

El Raid va estar format per diferents sectors d'aventura que els raiders anaven enllaçant per iniciar i finalitzar la carrera a Cornudella de Montsant. Els equips de Elite i Aventura van realitzar un trekking pel Parc Natural de la Serra de Montsant, amb vistes espectaculars en estar per sobre de la boira. Van continuar en BTT pels voltants d'Ulldemolins i Albarca, on van realitzar una petita prova d'orientació específica, per en un descens enfangat, arribar fins al pantà de Siurana i realitzar una prova de caiac i canoa exigent. En total 60km per Elit i 50 km per Aventura. Les categories d'Iniciació i familiar, van realitzar la BTT, caiac / canoa i trekking, sempre pels voltants del pantà de Siurana, amb un recorregut de 18km i un altre de 7km.